torsdag 30 oktober 2008

Vad som skulle bli en perfekt dag!

Long time no see!

Jag har varit upptagen av att jobba, vara i stallet och av att sova!
Har varit så ruskigt trött den sista tiden och somnat ibland innan Mathilda på kvällarna..kul!
Men nu börjar jag känna mig lite piggare igen och ikväll är jag som ni märker fortfarande vaken! :)

Idag har jag varit ledig! I morse kände jag mig pigg och utvilad efter att ha somnat i soffan klockan åtta igår och bara kravlat mig över i sängen några timmar senare. Sen sovit UTAN avbrott fram till klockan 06 imorse. LOVELY!
Idag kännde jag för att städa så efter frukost drog jag och Mathilda igång. Bäddade rent i sängarna, dammade och damsög! Toaletten nere hann vi oxå med. Det är så skönt när det är gjort!
Mathildas farmor ringde och vi bestämmde att hon skulle passa M några timmar så att jag kunde åka till stallet och tom rida en sväng i skogen! Toppen!!
Eftersom klockan bara var 10 när vi var färdiga med vår städning så kändes det som att vi hade hela dagen framför oss.
På med kläder och iväg.
Här händer något...!! :(

Plötsligt öppnar himmlen sig och det bara vräker ner. Dessutom sjunker temperaturen och det känns som isbitar som träffar en. Nåja..det slutar nog tänkte jag!
Kom hem till Farmor och lämnade Mathilda och styr kosan mot stallet. Telefonen ringde och det var jobbet som undrade om jag kunde komma in ikväll och jobba. Vet inte om det var telefonsamtalet eller vad, men jag missade/glömde totalt att det var 50km/h på den sträckan jag körde eftersom jag var fullt upptagen med att försöka planera och tänka på hur jag skulle få ihop dagen.
Plötsligt ser jag en herre i blå kläder och läskigt gul väst hålla upp handen lite längre fram. HELVETE!!
Jaha..då har man blivit tagen för fortkörning! Så jäkla irriterande för jag brukar verkligen hålla hastigheterna..iaf på 30 och 50 sträckorna!
Nu är jag 2000kr fattigare. Jippiie!!
Om det sitter någon rik människa därute som inte har en susning vart dina/era pengar ska ta vägen så finns det en räkning här som behöver betalas! :)


Det är ju inte lönt att hetsa upp sig för ngt som faktiskt är mitt eget fel så jag susade vidare till stallet med samma lugn som innan.
Hämtade in min mycket tvivlande häst. Han ville gärna in men förstod att jag nog hade ngt i tankarn när jag kom ridklädd mitt på dagen och bara tog in honom.
När vi väl är sadlade och färdiga har det blivit snöblandat regn och är om möjligt ännu kallare. Vi kom ungefär 200 meter innan vi i samförstånd vände hemmåt igen. Jag var dyngsur och frös så att jag höll på att skaka av hästen och Maresco skakade han med. Stackare!!

Här slutar eländet..tack och lov!
När jag kom hem hoppade jag i myskläder och tände ljus. Plockade fram mina nya tidningar, Allt i hemmet och Drömhem och trädgård. Satte på en avslappningscd och bara mös. Mathilda hade somnat när vi körde hem så det var riktigt lugn en stund.
Vi har ätit "fredagsmiddag" ikväll eftersom jag jobbar imorgon.
Tänkte ge er receptet imorgon!!


Ha en bra kväll!
Kram på er!

6 kommentarer:

Sara sa...

Vilken jäkla otur :-( Det är ju så tråkiga pengar att lägga ut. Ha det så fint.
Kram Sara

In my house sa...

Ojojoj,,, vad du har hunnit med mycket,,, pratat med farbror blå och allt.... Vilken jäkla otur och sura pengar.... Och goa pengar att ha!! tråkigt!
- Och jag HÅLLER MED vilket jäklans väder,,, blir sååå frusen in i märg och ben.. Mina fötter va som istappar när jag väl va framme på jobbet,, och då har jag inte långt att gå ifrån parkeringen.... Det får gärna vara kallt,,, men inte regn och blåst samtidigt!!! Kunde ju bli lite snö tom inatt.... Hu huttrar, vi äldar för fullt uppe och nere,,, och jag kramar om kakelugnen ofta....

- Imon blir de jobb för mig,,, om jag inte blåser bort på vägen,,, (du får inte jobba för mycket) vännen!!!! Kram på dig! j

Anonym sa...

hej gumman!! så nedrigt att bli tagen av polisen!! de är ju inte direkt små de däringa räkningarna heller!!

läste de där tidningarna igår, och jag kan inte hjälpa det!! förr om åren har jag vältrat mig i julen verkligen, men iår vill jag dra ut på det.. förr lyssnade jag på julmusik den flrsta november, men iår ska jag verkligen vänta till advent!! vilka färger ska din jul gå i?? tänkte att min ska gå i grått och rött :)

oj vad jag babblar :)

stor kram sara

Cecilia sa...

USCH USCH!!!!! 2000 spänn är jäkligt sura pengar. Jag hade blivit skitsur men bra att du kunde behålla lugnet och köra vidare. Var hände detta???
Hoppas helgen blir trevlig trots böter!
KRAM!

Anna sa...

Men herrejesus.. Fortkörning.. Det hade jag inte kunnat tänks mej att du skulle få.. Jag har haft körkort i 10 år o har inte hållt hastigheterna många meter o har inte fått böter någon gång..
Tycker synd om dej!
mysigt m en massa ljus... Själv har jag haft maginfluensa igår i litta idag.. O det e inte trevligt alls.. Nu väntar jag bara på att Urban ska få det.. Jag sov hos han natten till igår.! Ha ha..
Nä du.. Ha en bra dag..
Många kramar.. Anna

Anonym sa...

Hej Linnéa, så vi har en "fartdåre" i familjen,jag som trodde du var så skötsam !
Hälsningar Farbror Mats m familj.